PT18-Concept

De ce un salon de idei?

De cele mai multe ori ideile noastre rămân doar idei pentru că nu avem resursele, expertiza, oportunitățile sau comunitatea care să ne ajute să punem aceste idei în practică. Dar mai ales nu știm să ne întoarcem la ele regulat și să navigăm relațiile sociale care să ne ajute în promovarea ideilor. Pentru aceasta e nevoie de un spațiu unde să ai suportul unor experți, de interacțiunea cu alți oameni cu care să discuți regulat aceste idei, de oportunități și să participi la evenimente unde să îți discuți ideile. Cu alte cuvine de un salon de idei.

În perioada interbelică, saloanele erau recunoscute pentru întâlniri între artiști și scriitori și în general intelectuali la casa unuia dintre ei. Saloanele au rămas în literatură și în istorie ca locurile în care s-au format societăți literare.

Pentru Tine, într-un imobil care aduce aminte de perioada interbalică, spațiul din Popa Tatu 18 se află la dispoziția ta. Situată în sectorul creativității, casa te duce imediat cu gîndul la spațiul intim al saloanelor de odinioară. 

Astăzi Popa Tatu 18 se transformă în PT18 și îmbină istoria cu arhitectura casei, cu tehnologia și modernismul. Pentru că astăzi interdisciplinaritatea este cheia pentru a susține idei, salonul de la PT18 încurajează oameni din diferite domenii cu diferite profesii, de la cadre universitare la educatori, antreprenori sau artiști să îi devină membri sau să organizeze evenimente!

PT18 nu este doar pentru persoane private, ci dimportivă, se adresează ONG-urilor, instituțiilor de cercetare românești și străine, companiilor, centrelor artistice pentru a discuta, a învăța și a pune în valore idei creative din diferite discipline și domenii.